DIAKONIA

Diakonia on yhdessä kulkemista

Me kaikki kaipaamme joissakin elämämme vaiheissa apua ja tukea. Tarvitsemme toista ihmistä kuuntelijaksi tai keskustelukumppaniksi. 
Seurakunnan diakoniatyö on olemassa apua tarvitsevia ihmisiä varten. Diakoniatyö on asiantuntevaa keskusteluapua, kun mieltäsi askarruttavat erilaiset elämänkysymykset, ihmissuhdeasiat, yksinäisyys, sairaudet, taloudelliset ongelmat tai hengelliset kysymykset.


Diakonian palvelut ovat luottamuksellisia, kaikkien käytettävissä ja ilmaisia. Diakoniatyöntekijää voi tulla tapaamaan diakoniatoimistoon tai hänelle voi soittaa tai lähettää sähköpostia.

Kotikäynnit

Diakoniatyöntekijät tekevät tarvittaessa myös kotikäyntejä.

Ryhmätoiminta

Diakoniatyö myös kokoaa ihmisiä yhteen erilaisiin ryhmiin, retkille ja leiripäiviin.

Diakoniatoimisto

Diakoniavastaanotto toimii diakoniatoimistolla (Kauppakatu 8) ti ja to klo 9 – 11. Muina aikoina ajanvarauksella joko puhelimitse tai s-postitse. 

Apua ja tukea elämään

Meillä jokaisella on joskus sellainen elämäntilanne, että kokee tarvitsevansa apua ja tukea. Voit ottaa yhteyttä seurakunnan työntekijään kun haluat jutella, tai jos tarvitset apua arjen keskelle. 

Palveleva puhelin

Kirkon valtakunnallinen palveleva puhelin numerossa 0400 22 11 80 tarjoaa soittajalle mahdollisuuden purkaa mieltä painavia asioita puhelimitse nimettömänä. 

Palveleva puhelin on avoinna joka päivä klo 18-24.  (Operaattorisi veloittaa puhelusta liittymäsopimuksesi mukaan pvm/mpm)

Kirkon keskusteluapu

Kirkon keskusteluapu on sinua varten, kun kaipaat henkistä tai hengellistä tukea. Päivystäjät ovat vaitiolovelvollisia koulutettuja vapaaehtoisia ja kirkon työntekijöitä. Palvelua saa soittamalla, chatillä, nettikirjeellä tai perinteisen kirjepostin kautta. Kirkon keskusteluapu - evl.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä