Monia diakoniatyön toimintoja joudutaan valitettavasti perumaan koronapandemian vuoksi. Ajantasaiset tiedot löytyvät seurakunnan toimintakalenterista!

Me kaikki kaipaamme joissakin elämämme vaiheissa apua ja tukea. Tarvitsemme toista ihmistä kuuntelijaksi tai keskustelukumppaniksi.

Seurakunnan diakoniatyö on olemassa apua tarvitsevia ihmisiä varten. Diakoniatyö on asiantuntevaa keskusteluapua, kun mieltäsi askarruttavat erilaiset elämänkysymykset, ihmissuhdeasiat, yksinäisyys, sairaudet, taloudelliset ongelmat tai hengelliset kysymykset.

Diakonian palvelut ovat luottamuksellisia, kaikkien käytettävissä ja ilmaisia. Diakoniatyöntekijää voi tulla tapaamaan diakoniatoimistoon tai hänelle voi soittaa tai lähettää sähköpostia. Diakoniatyöntekijät tekevät tarvittaessa myös kotikäyntejä. Diakoniatyö myös kokoaa ihmisiä yhteen erilaisiin ryhmiin, retkille ja leireille.

Diakoniatyön tehtävänä on olla läsnä erityisesti siellä, minne muu apu ei yllä ja missä on sairautta, rikkinäisyyttä, epätoivoa, yksinäisyyttä, kuolemansurua, särkyneitä unelmia tai epäonnistumisia. Diakonian tehtävä on välittää viestiä lähimmäisenrakkaudesta ja siitä, että jokainen on tärkeä. Diakonia vahvistaa ihmisten osallisuutta. Tehtävänä on myös kasvattaa ihmisiä vastuuseen lähimmäisestä.

Diakoniatyö tekee yhteistyötä kaupungin sosiaali- ja terveystoimen, diakonia- sekä sosiaali- ja terveysalan järjestöjen ja yhdistysten sekä oppilaitosten kanssa.

Diakoniatoimisto (Kauppakatu 8) on avoinna ti ja to klo 9-11. Muina aikoina diakoniatyöntekijät tavoittaa puhelimitse tai sähköpostitse.
 
Tiina Rehmonen, puh. 044 568 9299, tiina.rehmonen ( at ) evl.fi 
Liinu-Stina Kunnaala-Voicu, puh. 044 568 9204,  liinu-stina.kunnaala ( at ) evl.fi.